tornooi

Beste leden,

Dat iedereen ondertussen laaiend enthousiast is over ons tornooi dat nu vrijdag start, is wel duidelijk.  Zelfs de kranten staan er vol van.

Hieronder een kleine bloemlezing:

Nieuwsblad:

 

Ze spelen normaal Davis Cup- en ATP-wedstrijden en ze zijn na David Goffin de beste Belgische tennissers. Nu zijn Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans de eerste profs die weer een officieel toernooi spelen, vanaf komend weekend in een Antwerps park. Niemand minder dan Davis Cupkapitein Johan Van Herck gaf de assist – hij doet zelfs mee. Het typeert de zoektocht naar wedstrijden nu het internationale seizoen stilligt.

TC Brandt is een mooie tennisclub met elf outdoorcourts – wijlen Rode Duivels-coach Guy Thys was er lid, en kwam er op z’n oude dag zijn sigaar roken en bridge spelen in het clubhuis. Maar dat mannen als Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans – die op grandslamtoernooien stonden, overal ter wereld ATP-toernooien spelen, lid zijn van de Davis Cupploeg en tot de top 100 behoorden – er afzakken voor een zogeheten Heren 1-toernooi in het Belgian Circuit is ongezien. En zo zijn zij de eerste toppers die in dit coronaseizoen een officieel toernooi spelen – Goffin speelde wel al enkele demonstratiewedstrijden. Coppejans (ATP 154): “Weer matchen spelen: zalig!” Bemelmans (ATP 215): “Natuurlijk verwacht iedereen dat Kimmer of ik vlotjes zullen winnen, maar het resultaat is niet belangrijk. Ik wil weer matchritme in de benen krijgen voor als het profseizoen begint.”

Nog ander schoon volk doet mee. Acht spelers die rechtstreeks in de achtste finales zitten hebben een ATP-ranking, onder wie niet enkel Belgen maar ook de Nederlandse nummers twee en drie.

Matchritme opdoen

De man die de Belgische toppers naar het Belgian Circuit haalde, is niemand minder dan Davis en Fed Cupkapitein Johan Van Herck. “Normaal trainen de meesten nu in het Vlaamse trainingscentrum in Wilrijk. Trainen is belangrijk, maar matchritme opdoen is nu aan de orde als de internationale kalender straks weer begint. Ze hebben eindelijk iets om naar uit te kijken. Dat de eer toekomt aan de club waarvan ik lid ben, is een toeval door de kalender. Maar voor mij is dat dus wel speciaal.” De ex-tennisprof speelt zelf ook mee, zij het in de veteranencategorie 35/1. Van Herck: “Ik speel nog één keer per jaar. Hier dus.” (lacht)

Er staan voor Coppejans en co. nog andere Belgische toernooien op het programma in afwachting van het échte werk: het internationale ATP-seizoen. De hertekende ATP-tenniskalender begint op 14 augustus. Bemelmans en Coppejans zouden in niet-coronatijden normaal gezien de kwalificaties van de US Open spelen. Alleen: die zijn nu – om ruimte en tijd te besparen – afgelast.

Bemelmans: “Als er kwalificaties waren geweest, was ik zeker gegaan. Ik doe daar niet flauw over: daar valt veel geld te verdienen. Iedere speler buiten de top 50 kan dat heel goed gebruiken.” Coppejans: “Financieel IS het een droevig verhaal, ik verdien al drie maanden niets. Gelukkig heeft mijn vriendin een job. Er moeten al ongeveer dertig spelers afzeggen, wil ik rechtstreeks op de hoofdtabel van de US Open geraken. Dat zal dus niet gebeuren. Ik denk zelfs – dat is mijn persoonlijk gevoel – dat de US Open niet zal doorgaan. Ik ga sowieso niet naar Amerika, ik focus op het Europese gravelseizoen.”

Built by WP - Tweaked by NewWorld - Touched by RoBoT